Allmänt

Dessa försäljningsvillkor gäller för East Bird Bay 3D AB:s produkter. Vid försäljning till konsument tillämpas konsumentköplagen.
Köparen måste vara myndig eller inneha målsmans tillstånd.
Företaget har sitt säte i Karlstad. Företagets postadress är Östra Fågelvik 310, 655 94 Karlstad. Org.nr. 559213-1238

Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@ebb3d.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss snarast möjligt.

Betalning

Vi tillhandahåller betalning via Sveas säkra betallösning. Du har tillgång till ett antal olika betalsätt. Du ser detta i kassan efter att du fyllt i dina betal och leveransuppgifter.

För att kunna erbjuda dig Sveas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Svea, för att Svea ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Sveas egen dataskyddsinformation.

Beställning

Beställning av East Bird Bay 3D ABs produkter sker via www.ebb3d.se.

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om din beställning, är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@ebb3d.se och beskriva vad som är fel. Var noga med att inkludera ordernummer, namn och telefonnummer för att vi snabbast möjligt skall kunna hjälpa till.

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i priser, leveranstider etc. och förbehåller oss rätten att ändra detta i efterhand. Kunden meddelas alltid om eventuella förändringar i villkoren för lagd beställning före varorna skickas.

Alla erbjudanden gäller så länge lagret räcker eller annat angivet på webbplatsen.

Vi använder oss av en extern partner för att samla in recensioner av vår webbshop samt de varor som du handlar av oss. Du kan komma att få mail via den epost du använt vid ditt köp för detta ändamål. Detta hjälper både oss att bli bättre och våra kunder i deras val av produkter så vi är mycket tacksamma för din återkoppling.

Leverans / frakt

Vi levererar alla beställningar från vårt lager i Karlstad.

Efter lagd beställning packar vi och levererar din beställning så snart vi kan men normalt sett senast nästkommande vardag under förutsättning alla varor ni beställt finns i vårt lokala lager.

Vi får löpande leveranser och i normala fall kan vi leverera varor som inte finns i lager vid beställningstillfället inom 7 – 10 arbetsdagar. Vissa varor kan dock ta längre tid, men vi kommer meddela om det förekommer förseningar utöver det normala via den epost du uppgett vid beställningstillfället. Din beställning skickas så snart vi fått in alla dina beställda varor i vårt lager.

Delleverans av varor är möjlig mot extra frakttillägg, meddela oss om du är i behov av detta.

Leveranser sker normalt med Postnord eller DHL, beroende på destinationsadress och vilka varor som beställts och vilken ort som varorna skall skickas till. Leveranser tar i de flesta fall 1-3 dagar inom Sverige från det att vi skickat varorna.

Följ din orderstatus via ditt konto

Har du skapat ett konto vid beställningen på vår hemsida kan du följa status på din beställning under dina kontodetaljer. Här kan du se om vissa av dina beställda produkter är restnoterade, om din order behandlas eller har skickats. Du kan ladda ner faktura och se spårningsinformation för ditt paket när detta har skapats.

Ej utlösta försändelser

I de fall kunden väljer att inte lösa ut beställd försändelse debiteras kunden kostnad för motsvarande frakt (tur och retur) samt en hanteringsavgift på 250 kronor.

Transportskador

Transportskada skall på ankomstdagen av leveransen anmälas till speditören som varan levererats med samt till East Bird Bay 3D AB.

Priser

Priserna i webbshopen visas inklusive moms.

Prisjusteringar

East Bird Bay 3D AB äger rätt att ändra priser utan föregående avisering. Vi reserverar oss för prisförändringar, slutförsäljning eller eventuella felaktigheter på vår sida eller i våra annonser. Eventuella prisförändringar kommer meddelas kund innan leverans och som under dessa omständigheter har rätt att häva köpet.

Ägarförbehåll

Produkterna förblir East Bird Bay 3D ABs egendom till dess de till fullo betalats. Kunden äger inte rätt att överlåta eller upplåta nyttjanderätt till produkter som omfattas av ägarförbehåll.

Reklamation

Vid reklamation skall kund kontakta East Bird Bay 3D AB via info@ebb3d.se och uppge orsak till reklamation inklusive ordernummer som reklamationen avser. Kontakt med East Bird Bay 3D AB måste ske innan eventuell retur av produkt och invänta godkännande för retur.

Skickas varor tillbaka till East Bird Bay 3D AB innan godkänd retur riskerar kunden att inte få någon ersättning eller åtgärd.

Ångerrätt och återköp – privatpersoner

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

Vid nyttjande av din ångerrätt

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@ebb3d.se I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som ångerrätten skall nyttjas för framgå klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Ångerrätten gäller inte vid

Produkter som har bruten förpackning kommer inte accepteras vid retur.

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas är utan ångerrätt.

Återbetalning vid ångerrätt

Återbetalning sker efter kontrollerad och godkänd retur av varorna.

Garantier

Vi lämnar 1 års garanti på samtliga produkter. Observera att på vissa produkter såsom 3D skrivare finns förbrukningsdelar. Dessa behöver bytas och underhållas och räknas inte som en garantiåtgärd.

Vid eventuell modifiering av 3D skrivaren genom utbyte av komponenter, upgraderingar eller motsvarande gäller inte längre garantin om så inte skriftligen meddelats av East Bird Bay 3D AB på förhand.

Fel vid leverans

Om leverans av fel vara skett, eller någon saknas vid leverans ber vi er kontakta oss omedelbart efter att ni mottagit leverans för att få detta åtgärdat. Felaktigheter skall ha meddelats oss senast inom fem arbetsdagar från mottagande av varorna.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma och förpackningar ändras. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Personuppgifter

Genom att handla hos East Bird Bay 3D AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.